INVEST İSTANBUL Girişimcilik İşbirliği Platformu

Proje Yürütücüsü: Önder Yılmaz, İstanbul Kalkınma Ajansı, Girişimcilik Mali Destek Programı

Proje Süresi: 12 Ay

İstanbul Şehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Küçükvar'ın Proje Akademik Danışmanı olarak yer alacağı ve ŞEHİR Bilgi Teknolojileri ile Kurumsal İletişim birimleri çalışanlarının da katkı sağlayacakları projede, Özyeğin Üniversitesi ortak; İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. ve Uludağ Üniversitesi TTO Tic.ve San. A.Ş. de iştirakçi olarak yer alıyor.

Söz konusu projenin ilk hedefi, İstanbul ekosisteminde bulunan, kuluçka merkezleri gibi girişimcilikle ilgili tüm yapıları aynı portalde birleştirip, sayısı hızla artmakta olan yerli girişimcilerden 20 ekip seçerek Hızlandırıcı Programı uygulamak olacak. Daha sonra ise, Türkiye’de henüz yeterince gelişmemiş olan yatırım ortamı sebebiyle, 20 girişimci ekip, 18.000 melek yatırımcının ve 4.000’in üzerinde girişim sermaye fonunun bulunduğu finans merkezi Londra’da, yatırımcıların karşısında iş modellerini aktararak finans desteği arayacaklar.

Proje bu kapsamda, İstanbul’dan Londra’ya girişimcilik üzerinden bağlantı kurarak, İstanbul Şehir Üniversitesi ve ŞEHİR TTO'nun yurt dışında tanıtımı için önemli kilometre taşlarından biri olmayı amaçlıyor.