Elektrikli Araçlar ve Akıllı Şebeke Uygulamaları için Yüksek Güç Elektronik Mikroçip Ar-Ge ve Eğitim Merkezi

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Kaşif Teker, İstanbul Kalkınma Ajansı, Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı

Proje Süresi: 12 Ay

İstanbul Şehir Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kaşif Teker'in yürütücülüğünü yapacağı projede, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kemal Özdemir Proje Danışmanı ve Mehmet Ören de Laboratuvar Sorumlusu olarak yer alacak. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin de ortak olarak yer aldığı projeye, Akım Metal San. ve Tic. A.Ş. de iştirakçi olarak katkı sunuyor olacak.

Bu proje ile Yüksek Güç Elektronik Mikroçip Ar-Ge ve Eğitim Merkezi kurularak, mikroelektronik ve nanoteknolojinin kullanıldığı savunma sanayi uygulamalarında Türkiye'nin dünyadaki öncü ülkelerden biri haline gelmesi amaçlanıyor.