Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'ndan Tarih Bölümü'ne Yeni Proje Desteği

28 Aralık 2015 - Pazartesi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü öğretim üyemiz, Yrd. Doç. Dr. Kahraman Şakul'un "1915’ten 2015’e, Nedenleri Sonuçları ve Mirasıyla Çanakkale Zaferi Anma Etkinlikleri’ isimli projesi T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Çanakkale 100. Yıl Özel Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları uzun vadeli bir perspektifte incelenerek, neden ve sonuçları analiz edilecektir. Proje süresince Sergi, Panel ve Çanakkale Gezisi aktiviteleri gerçekleştirlecek ve bir adet katalog hazırlanacaktr. Bu çalışmalar ile okulumuzdaki ve İstanbul’daki yabancı öğrencilere hem görsel hem de yazınsal bilgilendirme yapılarak, Çanakkale Savaşı üzerine tarih bilinci oluşturulmaya çalışılacaktır. Projenin süresi 3 ay olup, toplam bütçesi 119.999,00 TL’dir.