Yücel Kültür Vakfı Yarım Elma Bursu

03 Eylül 2018 - Pazartesi

Yarım Elma Bursu, belirlenen burs miktarının her ay yarısının bir bağışçı diğer yarısının ise vakıf ve/veya başka bir bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur.

Başvuru Koşulları

·  T.C. vatandaşı olmak,

·  Ailesinin aylık geliri ve yaşam standardı ile başarılı öğrenciyi okutmakta zorlanıyor olması,

·  Öğrencinin, yüz kızartıcı suç işlememiş, herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olması,

·  Vakıftaki diğer gençlere ve ülkesine faydalı özelliklere sahip olması,

·  Başka bir kuruluştan da burs alıyorsa bunun yetersiz olması.

Burs sonuçları ne zaman açıklanır?

Burs sonuçları 1 Kasım 2018 tarihinde kesinleşecektir. Bursun özelliği itibari ile vakfın veya öğrencinin bulacağı bağışçı ile birlikte bursun diğer yarısının da vakıf tarafından tamamlanmasıyla burs bağlanacaktır. Bağışçı bulunmadığı taktirde burs süreci başlamaz. 01 Mayıs 2019 tarihine kadar başvurular öğrenci silmediği müddetçe saklı tutulacaktır.

Burs Miktarı: 200 TL

Burs Süresi: 12 ay

Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2018

Detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.