Yücel Kültür Vakfı - Yarım Elma Bursu

16 Ağustos 2017 - Çarşamba

Yarım Elma Bursu, aylık 175 TL’lik burs miktarının her ay yarısının bir bağışçı diğer yarısının ise Yücel Vakfı ve/veya başka bir bağışçı tarafından karşılanarak bursiyere hizmet veya geri ödeme zorunluluğu olmadan verilen karşılıksız bir burstur.

Başvuru Kriterleri:

·  T.C. vatandaşı olmak,

·  Öğrencinin başarılı olması ve ailesinin maddi durumunun iyi olmaması,

·  Öğrencinin yüz kızartıcı bir suç işlememiş ve herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olması,

·  Vakıftaki diğer gençlere ve ülkesine faydalı özelliklere sahip olmak.

Başvurular nasıl değerlendirilir?

Başvurular Yücel Kültür Vakfı'nın yönetim kurulunun belirlediği kriterlerce bilgisayar tarafından puanlama usulüne göre değerlendirilir. Böylelikle herhangi bir hakkın kaybolmasının önüne geçilmiş olur. Ayrıca seçilmiş bursiyerlerin puan durumu, belgelerinin başvuru formları ile uygunluğu Burs Komitesi tarafından incelenir.

Burs sonuçları ne zaman açıklanır?

Burs almayı hak kazanan aday listeleri internet sitemizde burs sonuçları bölümünde "Yarım Elma Bursu Bekleyenler" olarak 1 Kasım 2017 tarihinden sonra yayınlanacaktır. Burs sonuçları ile ilgili duyurular, ayrıca vakfın sosyal medya kanalları üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 15 Ağustos 2017 – 15 Ekim 2017

Burs Süresi: 12 ay

Burs hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.