Türkiye Bilişim Derneği TBD - Prof. Dr. Aydın Köksal Ödülleri

12 Temmuz 2018 - Perşembe

Türkiye bilişimine yön veren Türkiye Bilişim Derneği (TBD), bu yıl 35’incisini düzenleyeceği Ulusal Bilişim Kurultay’ında; bilişimin isim babası ve TBD’nin kurucu başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal adına bilim insanlarının ve bilişimcilerin katılabileceği “Prof. Dr. Aydın Köksal Ödülleri” için yarışma düzenleyecektir.

Ödül Kategorileri

1.  Bilgisayar Mühendisliği Bilim Ödülü: Özgün bildiri, makale ya da kitap olarak yayımlanmış yapıtlarıyla akademisyenler, araştırmacılar ile üniversite ve endüstri kuruluşlarının Ar-Ge bölümlerinde çalışan bilim insanları ve çalışanlar katılabilirler.

2.  Bilgisayar Mühendisliği Akademik Öğretim Ödülü: Bilgisayar Mühendisliği öğretim izlenceleri ve uygulamalarıyla, Türkçe öğretim yapan üniversiteler katılabilirler

3.  Özgün Yerli Yazılım Ödülü: Başvurular, özgün yerli yazılım ürününün işlevsellik; güvenirlik; siber güvenlik; güncel gelişme koşullarına uyarlanabilirlik; dışalımı önceliyici/azaltıcı etki gibi ölçütlere göre değerlendirilecektir.

4.  Yazılım Dışsatım Ödülü: Türkiye çıkışlı Yazılım Ürünleri ya da Yazılım Projeleriyle “Endüstriyel Ürün” dışsatımı gerçekleştiren firmalar katılabilirler.

Adaylık Koşulları

·  Bilim Ödülüne aday olmak veya gösterilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunludur,

·  TBD Genel Merkez ve Şube yönetim kurulu üyeleri, TBD çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemezler,

·   Aynı ödüle yıllar içinde üç defadan fazla başvuru yapılamaz.

Son Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2018

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.