TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Çağrıları Açıldı!

18 Haziran 2018 - Pazartesi

2007 yılından bu yana yürütülen Bilim ve Toplum programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir.

4004, 4005 ve 4007 programlarına yapılacak başvurular  http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden 3 Eylül – 18 Ekim 2018 tarihleri arasında elektronik imza ile alınacaktır.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı:

Bu programla bilginin toplum ile buluşturulması ve yaygınlaştırılması, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılması amaçlamaktadır. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Proje Süresi: 12 Ay

Destek Üst Limiti: Proje Teşvik İkramiyesi hariç 120.000 TL (KDV dâhil)

Programla ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı:

Bu programla lisansüstü öğrenciler, öğretim üyeleri ve/veya kadrolu öğretmenlerden oluşabilecek katılımcılara kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması, kullanılması ve yaygınlaştırılması amaçlamaktadır.

Proje Süresi: 12 Ay

Destek Üst Limiti: Proje Teşvik İkramiyesi hariç 120.000 TL (KDV dâhil)

Programla ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı:

Bu programla Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amaçlanmaktadır.

Proje Süresi: 12 Ay

Destek Üst Limiti: Proje Teşvik İkramiyesi hariç 100.000 TL (KDV dâhil)

Programla ilgili daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız .