Şirin Tekeli Anısına Araştırma Ödülü

25 Ağustos 2017 - Cuma

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (SU Gender), tarafından Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla Şirin Tekeli anısına araştırma ödülü verilecektir.

Gönderilen araştırma önerileri, üniversiteler arası bir seçici kurul tarafından uluslararası akademik kriterler temel alınarak değerlendirilecektir. Şirin Tekeli Araştırma Ödülü 2017 Seçici Kurulu’nda Yeşim Arat, Fatmagül Berktay, Sibel Irzık, Deniz Kandiyoti ve Ayşe Öncü yer alacaktır.

Başvuru Koşulları

•Başvurular elektronik olarak sirintekeliodulu@sabanciuniv.edu adresine iletilmelidir.

•Önerilecek olan araştırma konusu Türkiye’de toplumsal cinsiyet odaklı ve özgün olmalıdır. Henüz başlamamış veya başlangıç aşamasında olan araştırmalar desteklenecektir.

•Başvurunun dili Türkçe olmalıdır.

•Araştırma önerisinde araştırmanın içeriği ve önemi, teorik çerçevesi, kullanılacak olan metodoloji ile var olan akademik yazına katkısı açıkça tartışılmalıdır.

•Araştırma önerisi başlık, dipnotlar ve kaynakça hariç (12 punto ve çift satır aralıklı) 10 sayfayı aşmamalı; dipnotlar ve kaynakça sayfa altına değil başvuru sonuna eklenmeli, APA alıntı sistemi kullanılmalıdır.

•Araştırma önerisine ek olarak 500 kelimelik bir özet ve başvuru sahibinin özgeçmişi ayrıca sunulmalıdır. Özgeçmişte başvuru sahibinin adı, soyadı, (varsa) kurumu, telefon, yazışma ve e-posta adresini içeren iletişim bilgileri ile (varsa) sunulan araştırmaya başka kaynaklardan alınmış olan destek ve ödüller açıkça belirtilmelidir.

•Ödül ortak araştırma projelerine açıktır; ancak bir araştırmacı tek bir (bireysel veya ortak) araştırma önerisiyle başvurabilir. Ortak olunan araştırma projesi adına başvuran kişi, diğer ortak araştırmacıdan başvurunun uygunluğuna dair yazı almalıdır.

•Öneri, özet ve özgeçmiş ayrı Word dosyaları olarak gönderilmelidir.

•Başvuruyu destekleyecek iki adet referans mektubu, son başvuru tarihinden önce referansı yazan kişiler tarafından e-posta ile sirintekeliodulu@sabanciuniv.edu adresine başvuru sahibinin ismi açıkça belirtilerek iletilmelidir.

•Ödülün verilmesinden bir yıl sonra düzenlenecek çalıştayda ödül alan araştırmacılardan projelerinin çıktılarına dair sunum yapmaları beklenecektir.

Kimler Başvurabilir: Doktora derecesini tamamlamasının üzerinden en fazla 15 yıl geçmiş tüm araştırmacılar başvuru yapabilirler.

Son Başvuru Tarihi: 1 Kasım 2017'dir. Sonuçlar Aralık 2017’de duyurulacaktır.

Ödül hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız