ŞEHİR’in Koordinatör olarak yer aldığı ilk ERASMUS+ Projesi

07 Eylül 2015 - Pazartesi

"Sosyal ve Bilişsel Yeterlilik için Akıllı Ciddi Oyunlar (Yeterlilik için ACO)” isimli projemiz ERASMUS+ Okul Eğitimi (Karma) Ana Eylem 2 Stratejik Ortaklıklar Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Toplam bütçesi 299.091 Avro olan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı'na sunulan 200 projeden kabul edilen 17 proje fikri arasında yer almaktadır.

Koordinatörlüğünü ŞEHİR Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Shervin Shirmohammadi’nin yaptığı proje konsorsiyumunda Pannonia Üniversitesi (Macaristan), Maribor Üniversitesi (Slovenya), ZGURA-M Ltd. (Bulgaristan),  PhoenixKM (Belçika) ile Türkiye’den Ubited, 4flyy Ltd. ve Onda Dokuz Eğitim Hizmetleri yer almaktadır. 36 ay sürmesi planlanan projeyle, engelli çocuk ve gençlerin kişisel gelişim ve sosyal entegrasyonlarını arttıracak sosyal yeterlilik ve yaratıcılık gibi çapraz becerilerin kazanılması için kullanıcı tarafından oluşturulmuş senaryolarla hazırlanan interaktif mobil oyunlar ve 3-Boyutlu simülasyonlar geliştirilerek mevcut yaşam boyu öğrenme imkanlarının kalite, çekicilik ve erişebilirliğinin geliştirilmesine yardımcı olunacaktır.