Çağrı Duyuruları

deneme

Aşağıdaki çağrılar açılmıştır

Türkiye - Fransa EUREKA Çağrısı

Türkiye ve Fransa arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının EUREKA Programı kapsamında desteklenmesi için açılan Türkiye ve Fransa Ortak Proje Çağrısının 1. aşaması için son başvuru tarihi 15 Haziran 2015’tir.

EUREKA Programı’nın amaçlarına paralel olarak ticarileşme potansiyeli yüksek ve pazara yönelik ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik, her iki ülkeden en az birer kuruluşun katılmasıyla oluşturulacak projelerin tematik konuları aşağıda yer almaktadır:

Elektronik, Enformasyon ve Haberleşme Teknolojileri

Endüstriyel Üretim, Malzeme ve Taşıma

Gıda

Tarım

Sağlık

Üniversite ve araştırma kurumlarının, firmalarla birlikte katılabileceği çağrı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

ERA-NET Transport 2015 Çağrısı

ERA-NET Transport, Avrupa ülkeleri arasında Lojistik, Akıllı Ulaşım Sistemleri, Elektrikli Araçlar gibi konularda güçlü araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması amacıyla AB Komisyonu tarafından 7. FP kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesidir. Proje çağrısına en az 2 farklı ülkeden 3 katılımcıyı içeren tüm konsorsiyumlar katılabilecektir.

Üniversite ve araştırma kurumlarının, özel firmalarla birlikte bir konsorsiyuma dahil olabileceği çağrının konuları aşağıda yer almaktadır:

Cross-border freight transport corridors

Hub development

Urban / last mile logistics

Innovations and new business models in logistics

Information infrastructure and services for logistics

02 Ekim 2015’te kapanacak çağrının detayları ve çağrıya katılan ülkeler hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

“Temiz Teknoloji” İş Fikirleri Destek Programı (GCIP) 2015

2014 yılında açılan ve dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformu olarak kabul edilen Global Cleantech Innovation Program (GCIP) 2015 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede devam etmektedir. Programın ilk aşaması çeşitli kuluçka desteklerini içerecek şekilde ulusal düzeyde başlayacak ve seçilen proje Türkiye’nin en başarılı temiz teknoloji projesi olarak Silikon Vadisi’nde dünyadaki diğer projelerle yarışacaktır.

Yarışmadaki kategoriler aşağıda yer almaktadır:

Yenilenebilir Enerji,

Enerji Verimliliği,

Atıktan Enerji Üretim,

Su Verimliliği

Yarışmaya, bu alanlara yönelik yeni bir fikri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ve bireysel ve seri girişimciler yanında KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabilecek. Girişimciler, en az iki kişiden oluşan bir takım kurarak başvuru yapabilecektir.

Başvurular 20 Mayıs 2015 tarihine kadar “www.cleantechopen.com/turkey” adresi üzerinden kabul edilecektir. Detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

HORIZON 2020 SESAR Araştırma Projeleri Çağrısı

Ufuk 2020 Programı Akıllı Temiz ve Entegre Ulaşım Alanı’nın alt bileşenlerinden SESAR JU (Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortak Girişimi) kapsamında açılan SESAR 2020 Programı ile hava trafik yönetimi ile ilgili temel araştırma ve yenilik projelerinin desteklenmesi amaçlanmaktır. Toplam bütçesi 20.6 milyon euro olan çağrı kapsamında sunulabilecek projlerin süresi en fazla 24 ay olabilecektir. Son başvuru tarihi 25 Haziran 2015 olan çağrılar hakkında detaylı bilgi almak için lütfen aşağıdaki konu başlıklarını tıklayınız.

Sesar-01-2015: Automation in ATM

Sesar-02-2015: Data Science in ATM

Sesar-03-2015: Information Management in ATM

Sesar-04-2015: Environment and Meteorology in ATM