British Council – TÜBİTAK İşbirliğinde ‘Institutional Links’ Çağrısı Açıldı!

26 Nisan 2018 - Perşembe

Newton-Kâtip Çelebi Fonu, Türkiye’nin toplumsal refahı ve ekonomik kalkınması ile doğrudan bağlantılı ortak bilim ve inovasyon konularına odaklanarak Birleşik Krallık ve Türkiye arasında araştırma ve inovasyon ortaklıklarını yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Institutional Links Programı bireysel araştırmacı bağlantılarının ötesinde, sürdürülebilir araştırma ortaklıklarının kurulmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Bu program kapsamında:

• Türkiye ve Birleşik Krallık’taki araştırma grupları, bölümler ve kurumlar arasında araştırma ve inovasyon odaklı yeni ortaklıklar kurulması
  • Araştırma grupları, bölümler ve kurumlar  arasında var olan ortaklıkların geliştirilmesi
  • Belirli bir araştırma alanında Birleşik Krallık-Türkiye faaliyetleri için, geniş araştırma topluluklarının bir araya gelmesini sağlayacak yerel merkezlerin kurulması hedeflenmektedir.

Hibe miktarı:

İngiliz yürütücü ortakları için azami £150,000

Türk yürütücü ortakları için Mühendislik  & Doğa Bilimleri projeleri için azami 720.000 TL,

Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler projeleri için azami 360.000 TL

Öncelikli alanlar:

• Bilgi ve iletişim teknolojileri
  • Enerji verimliliği teknolojileri
  • Sağlık teknolojileri
  • Ulaştırma teknolojileri
  • Tarım: hassas tarım ve bahçecilik uygulamaları
  • Sosyal ve beşeri bilimlerde yeni yaklaşımlar ve yöntemler
  • Eğitim: öğretmen eğitimi ve öğrenme sonuçları
  • İktisadî gelişme, aile çalışmaları, kentsel çalışmalar ve birlikte yaşam araştırmaları
  • Optik, fotonik, lazer, yarı iletken teknolojileri
  • Çevre yönetimi ve politikası

Başvuru Kriterleri

• Her projenin bir Birleşik Krallık’tan bir de Türkiye’den başvuru sahibi olmalıdır.
  • Tüm başvuru sahipleri Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen R3 (Established Researcher) veya R4 (Leading Researcher) seviyesindeki akademisyen tanımlarına uymalıdır. Ayrıntılı bilgiye buradan  ulaşabilirsiniz.
  • Bu fondan faydalanmak üzere uygun bulundan Birleşik Krallık araştırma kurumları listesi ve diğer başvuru kriterleri için lütfen tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi:

Başvurular 8 Haziran 2018 tarihine kadar alınacaktır.

Başvuru Yöntemi:

Ortak proje basvurusunda bulunacak Birleşik Krallık ve Türk ekipler, başvurularını ayrı olarak kendi ülkelerindeki fonlayıcı kuruluşa yapacaklardır.

Türk ekip, basvurusunu http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresindeki 2551 kodlu program üzerinden gerçekleştirecektir.

Birleşik Krallık ekibi, https://www.britishcouncil.org.tr/programmes/education/newton-katip-celebi-fund/institution adresi üzerinden başvurusunu gerçekleştirecektir.

Önemli Not: Birleşik Krallık ekibinin TÜBİTAK’in sistemi üzerinde yer alan ‘Ortak Başvuru Formu’nu son başvuru tarihine kadar ek belge olarak British Council sistemine yüklemeleri gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.