4005 TÜBİTAK – Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı

06 Kasım 2017 - Pazartesi

Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı, öğretmenlere; öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla, kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını amaçlar.

Proje kapsamında önerilen yenilikçi yöntem ve uygulamalar aşağıda yer alan yöntem ve/veya etkinlik türlerinin bir ya da birkaçını içerebilir:

·  Mobil uygulamalar

·  E-öğrenme uygulamaları

·  Deneysel uygulamalar

·  Hesaplamalı bilim uygulamaları

·  Oyun tabanlı uygulamalar

·  Artırılmış gerçeklik uygulamaları

·  Gözlem

·  Atölye çalışmaları

·  Saha çalışmaları

·  Müzik, resim, dans, tiyatro, drama vb. sanatsal uygulamalar

·  Grup çalışmaları

Kimler Başvurabilir: 4005 programında yürütücü olabilmek için aşağıdaki şartlardan en az bir tanesi sağlanmalıdır;

a.  En az doktora derecesine sahip olmak ve bir üniversitede tam zamanlı akademik personel olmak,

b.  En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ve üniversite dışındaki bir kamu kurum/kuruluşunda tam zamanlı personel olmak ve en az 5 yıl tam zamanlı öğretmenlik tecrübesine sahip olmak.

Destek Miktarı: En fazla 120.000 TL’dir

Proje Süresi: En fazla 12 aydır

Başvuru Tarihleri: 20 Kasım 2017 – 22 Ocak 2018

Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.