4004 TÜBİTAK- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları

13 Eylül 2018 - Perşembe

Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı; bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır.

Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Çağrı Alanları:

·  Doğa Bilimleri

·  Mühendislik ve Teknoloji Alanları

·  Tıbbi Bilimler

·  Tarımsal Bilimler

·  Sosyal ve Beşeri Bilimler

Başvuru Koşulları:

·  En az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak,

·  Bir kamu kurum / kuruluşunda, üniversitede, belediyede ya da bilim merkezinde tam zamanlı personel kadrosunda bulunmak,

·  Türkiye’de ikamet etmeyen kişiler (T.C. vatandaşı ve yabancı uyruklu kişiler) projelerde yürütücü veya uzman personel olarak görev alamazlar.

Destek Miktarı: Destek üst limiti, Proje Teşvik İkramiyesi hariç 120.000 TL (KDV dâhil) olarak belirlenmiştir.

Proje Süresi: En fazla 12 aydır.

Son Başvuru Tarihi: 18 Ekim 2018.

Detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.