2557 – TÜBİTAK - Belarus Cumhuriyet Temel Araştırmalar Vakfı (BRFFR) ile İkili İşbirliği Programı

21 Kasım 2017 - Salı

TÜBİTAK ile Belarus Cumhuriyet Temel Araştırmalar Vakfı (BRFFR) arasında 2018-2020 dönemi için ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının projeyi birlikte gerçekleştirecekleri bir Belarus araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir. TÜBİTAK- BRFFR işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanısıra Türkiye’deki araştırmacılara, talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Proje önerileri aşağıdaki desteklenecek alanlarda yapılabilecektir:

1.  Fizik,

2.  Matematik,

3.  Bilgisayar ve Bilişim,

4.  Tarım ve Biyoloji,

5.  Kimya ve Yer Bilimleri.

Türkiye’deki proje ortaklarının proje önerilerini, 2557 kodlu programın proje öneri formunu http://uidbpbs.tubitak.gov.tr/ adresinden doldurarak incelenmek üzere TÜBİTAK’a, Belarus proje ortaklarının ise BRFFR’den temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak BRFFR’ye teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Başvuru Koşulları:

Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların;

·  Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

·  Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.

Destek Miktarı: Uluslararası Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) 360.000 TL’dir.

Destek Süresi: En fazla 24 aydır.

Son Başvuru Tarihi: 22 Aralık 2017.

Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.