2555 - TÜBİTAK- Gürcistan Shota Rustaveli Gürcü Ulusal Bilim Vakfı (SRGNSF) ile İkili İşbirliği Programı

21 Kasım 2017 - Salı

TÜBİTAK ile Gürcistan Shota Rustaveli Gürcü Ulusal Bilim Vakfı (SRGNSF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türkiyeli ve Gürcistanlı bilim insanları arasındaki ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-SRGNSF işbirliği projelerinde yurtdışı seyahat desteğinin yanısıra, Türkiye’deki başvuru sahiplerine, talep edilmesi durumunda, TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Çağrının amacı, uluslararası işbirliğinin artması, araştırmacıların yeni araştırma çevreleri ile iletişime geçmesinin sağlanması, bilgi ve deneyim paylaşımının yanısıra yüksek kaliteli araştırmalar yaparak sosyal ve ekonomik fayda sağlayan çıktılar elde edilmesidir.

Başvuru Koşulları:

Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların;

·  Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

·  Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.

Destek Miktarı: Türkiye’deki ortak için 360.000 TL (245.000 Gürcistan Larisi), Gürcistan’daki ortak için 45.000 TL (30.000 Gürcistan Larisi) ‘dir.

Destek Süresi: 24 aydır.

Başvuru Tarihleri: 15 Kasım 2017 – 15 Şubat 2018.

Proje başvuruları İngilizce hazırlanmalıdır. Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.