2523 TÜBİTAK- NRF Ortak Proje Çağrısı

12 Nisan 2018 - Perşembe

TÜBİTAK ile Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türkiye ve Kore’deki bilim insanları arasında geliştirilecek ortak projeler desteklenecektir.

Başvuru Koşulları

·  Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri yabancı araştırmacı(lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.

·  Türkiye'deki proje ortaklarının TÜBİTAK'tan temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak incelenmek üzere TÜBİTAK'a, yabancı proje ortaklarının ise kendi ülkelerindeki muhatap kuruluştan temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak anılan kuruluşa teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

·  Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Bu nedenle, proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir. Her bir proje için yıl içinde bir yönden diğer yöne (Kore'den Türkiye'ye ya da Türkiye'den Kore'ye) yapılacak bilimsel ziyaretlerin toplam süresi 2 ayı geçmeyecektir.

·  Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türkiye’deki başvuru sahibine, TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1001 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir.

Kimler Başvurabilir?

Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araştırmacı veya danışmanların;

- Üniversite personeli olmaları durumunda, doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

- Kamu kuruluşları veya özel kuruluşlarda çalışmaları durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir.

Son Başvuru Tarihi: 1 Haziran 2018.

Destek Miktarı: Üst limit 360.000 TL’dir.

Proje Süresi: En fazla 24 aydır.

Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.