2209-A TÜBİTAK- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği

08 Mart 2018 - Perşembe

Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencisi/öğrencileri hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı vb. giderler için hibe desteği sağlanır.

Başvuru Koşulları:

·  Başvuru sahibinin lisans öğrenimi görüyor olması, (Artık yıl okuyanlar, Açık Öğretim ve hazırlık sınıfı öğrencileri başvuramazlar.)

·  Projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması,

·  Aynı dönemde birden fazla başvuru yapılmamış olması,

·  Daha önce aynı proje için TÜBİTAK’tan destek alınmamış olması gerekmektedir.

Programa, öğrenciler bireysel veya grup olarak başvuru yapabilirler. Grup halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri “Proje Yürütücüsü” olarak TÜBİTAK’a karşı sorumludur. Bir projede proje yürütücüsü dışında en fazla 3 proje ortağı yer alabilir.

Destek Miktarı: 2.500 TL

Proje Süresi: En fazla 12 ay.

Başvuru Tarihleri: 1 – 30 Mart 2018

Program hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.