1601 Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programı Oluşturulması Ve Yürütülmesi 2015 Yılı Çağrısını Kazandık

03 Haziran 2015 - Çarşamba

ŞEHİR TTO Kuluçka Merkezi incuba.city 1601 Girişimcilik Sertifika Programı çağrısını kazandı

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında ikincisi açılan “Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı” sonuçları açıklandı.

Çağrı ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Çağrı kapsamında başvuru yaparak desteklenmeye hak kazanan üniversitelerin kayıtlı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanları faydalanabilecektir. Başvurusu Kabul edilen üniversitelerin sundukları projelerde proje yürütücüsü olarak görev alan personele ve diğer proje personeline her ay için Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) verilecektir. Bunun dışında üniversitelerin Proje kapsamında sundukları toplantı ve organizasyon giderleri ile üniversite dışından alınacak eğitimler için verilecek ücretler program kapsamında %100 hibe destek şeklinde TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

2014 yılında ilk başvurularını alan ve 14 üniversitenin desteklendiği Üniversitelerde Girişimcilik Sertifika Programları Oluşturulması ve Yürütülmesi Çağrısı, bu yıl 17 Şubat - 10 Nisan 2015 tarihleri arasında açık kalmış, 61 üniversite Çağrıya başvuru yapmıştır. Alanında uzman kişilerce oluşturulan panellerde gerçekleştirilen değerlendirme neticesinde 35 üniversite desteklenmeye hak kazanmıştır.

Program ŞEHİR'de öğrenci ve akademisyenlere açık olacak ve hem teknolojik ve sosyal girişimcilik üzerine 3 yıl boyunca sertifikalı programlar açılacak