ŞEHİR TTO

İstanbul Şehir Üniversitesi bilim ve sanat alanlarında araştırma ortamı yaratarak her türlü düşüncenin sorgulanmasına olanak sağlayan ve 29 yıldır sayısız seminer, dergi, makale ve kitap üreten Bilim ve Sanat Vakfı tarafından 2008 yılında kurulmuştur. 2 yıl boyunca onlarca akademisyen ve uzman kişiye “yeni üniversite modeli” sorulmuş, birçok değerlendirme toplantısını takiben, teknoloji transfer ofisinin kurulumunu da içeren özgün modelini ortaya çıkarıp ilk eğitim-öğretim faaliyetine 2010-2011 döneminde başlayan kurumun ilk senesinde faaliyete geçmiştir.

2011 yılında ISTKA'ya sunulup kazanılan projede kurgulanan 4 temel modül ve 5 yıllık fizibilite çalışması gelişmesine ışık tutmuş ve 2 sene içinde TÜBİTAK ve ISTKA projelerine öncelik vererek kurum içinde süreç olarak oturtmuştur. Aynı süre içinde danışmanlık ve sanayi projelerindeki gelir paylaşımını, buluş ve patent sürecini kuruma kazandırmıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi'nin gelişimi boyunca kurumdaki temel ihtiyaçları saptayarak kendi gelişimini başarmış ve bu dönem içinde üniversite yeteneklerini yönetebileceği portali kendi kaynakları ile geliştirmiş ve aynı sistem üzerinden proje yönetimini 2012 yılında merkezileştirmiştir. Sistem www.myprojects.com.tr/sehir/ üzerinden hizmet vermektedir.

2013 yılında TÜBİTAK'ın 1513 çağrısına verdiği projeyi kazanmış ve resmi olarak ikinci kere desteklenerek 2011 senesinde yola çıktığı modül sayısı ve yapısını koruyarak alanında uzman ve tutkulu kişileri kadrosuna ilave etmiştir.

ŞEHİR TTO Birimleri:

Ofisimiz 4 ana modülden oluşmaktadır:

2014 yılından itibaren yoğun olarak hibe destekleri ve Teknoloji Transferi üzerine yurtdışı bağlantılarını gerçekleştirmeye başlayan ŞEHİR TTO, Oxford ISIS Inovation ve Teksas Üniversitesi Ticarileştirme biriminden "Teknolojinin Ticarileştirilmesi" ve Steve Blank'den "Yalın Girişimcilik" deneyimlerini tamamlayarak Türkiye'ye özgü hibrid bir metot ve kanvas geliştirmiştir. Bu yöntem ve modelleri diğer sayfalarımızda bulabilirsiniz.

Hizmet Verdiğimiz Gruplar

5 Farklı Odak Çevresinde Verdiğimiz Hizmetler

Farklı Bir Konferans:FailConf

ABD'de yapılan araştırmada 5 yıl ve üzeri hayatta kalabilen startupların oranı sadece %3'tür. Başarı kadar başarızlık yaşayanların da tecrübelerinin çok değerli olduğuna inanarak farklı bir konferans serisi yapılandırdık. İsmi FailConf. Yılda 1 kez yapılan konferansta bu değerli tecrübeleri yaşayanlardan dinlerken en güzel batan 3 startup'u yeniden hayata döndürmek için el uzatıyoruz. Hüzün, Gerilim, Hiciv ve Esprilerle karışık bir atmosferde birbirinden ilginç startup hikayeleri dinliyoruz ve birlikte değerlendiriyoruz.

Türkiye'nin ilk Nöroteknoloji Laboratuvarı

Kurum içinde araştırma ortamının gelişmesi ve çeşitlenmesi için odak noktalarını değerlendiren ofisimiz 2013 yılında ISTKA projesine yazdığı "Nöroteknoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı" projesini kazanarak kuruma kazandırmıştır. www.neurolab.sehir.edu.tr adresinden hizmet veren laboratuvarın işletme organizasyonunu da gene ofis yapmaktadır.

Türkiye'nin İlk Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı (TTHP)

ŞEHİR TTO 2015 yılında Türkiye ekosistemine iki yeni hizmet kazandırmıştır.İlki ülkenin ilk "Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Programı" ile  www.teknolojiturkiye.com.tr adresi üzerinden Türkiye'nin en iyi teknolojilerine 30 milyon avroluk fondan yatırım bulabilme üzerine kurgulanmış hizmettir.

Türkiye'nin İlk Özel Teknoloji Vitrini ve Validasyon Portali

İkincisi ise uzun süredir eksikliği hissedilen ve yetersiz çözümler sunulmuş ortama teknolojiye ihtiyacı olan sanayi ve kamu çalışanlarını, teknoloji sahiplerini, ticarileştirme profesyonellerini ve mentörlerini aynı ortamda buluşturan "Teknoloji Yönetim & Validasyon Portalı" www.techin2b.com  dur.

E-bülten