26 Nisan

Newton-Katip Çelebi Fonu Bilgi Günü

İstanbul Şehir Üniversitesi AB6 Binası -6203 - 26 Nisan 2018 - Perşembe - 14:00

Newton – Katip Çelebi Fonu, Türkiye ile Birleşik Krallık (İngiltere, Galler, Iskoçya ve Kuzey İrlanda) arasındaki bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan bir fon programıdır.

Bu hedef doğrultusunda her iki ülkeden araştırmacıların bir araya gelerek ortak çalışmalarına, araştırmalarına vb. faaliyetlerine destek veren çağrı programlari yürütülmektedir. 2014 yılından bu yana, TUBITAK ile birlikte 200’den fazla araştırmacıya toplamda 16 milyon Pound üzerinde destek sağlanmıştır.

Birleşik Krallık ile fon olanaklarını tanıtmak, araştırmacılarımızın sorularını yanıtlamak ve ihtiyaç duydukları destek türlerine dair görüş alışverişinde bulunmak amacıyla 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 14.00-16.00 arasında bir bilgi sunumu Newton- Katip Çelebi Fonu ekibi Pınar ÇETIN ve Aslı AKÇAYÖZ tarafından gerçekleştirilecektir.

Ayrıca fon kapsamında "Transition to Sound Cinema in Turkey" başlıklı projesi desteklenen Sinema ve Televizyon Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Özge Özyılmaz da tecrübelerini aktaracaktır.

Etkinliğe kayıt olmak için lütfen formu doldurunuz.