25 Nisan

Endüstrinin Geleceği-Büyük Veri (Big Data), Nesnelerin İnterneti (IoT), Yapay Zeka (AI)

Güney Kampüs Oditoryum 2 - 25 Nisan 2017 - Salı - 18:00

ŞEHİR TTO, TECHIN2B ve PMI Turkey işbirliği ile Endüstrinin Geleceği Vizyonu kapsamında Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zekâ konularını sektörden ve akademiden uzmanlar ile konuşuyoruz!

İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar GÜL’ün moderatörlüğünü yapacağı "Endüstrinin Geleceği: Büyük Veri, Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zeka" seminerinde KoçSistem Ar-Ge Proje Yöneticisi Dr. Gülsüm Çiğdem ÇAVDAROĞLU, "Akıllı Şehir ve Ulaşım Uygulamalarında Yeni Teknolojilerin Uygulanması ve Geliştirilmesi" sunumu ile bireyden kurumlara kadar birçok alana yönelik uygulama ve servisler barındıran Akıllı Şehirler konsepti çerçevesinde büyük veri, nesnelerin interneti, geomatik ve yapay zeka teknolojilerinin nasıl konumlandırıldığı, geliştirildiği ve hayata geçirildiği konularında şirketçe elde edilen deneyim ve sonuçları paylaşacaktır.

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur GÜZEY, Yrd. Doç. Dr. Ali ÇAKMAK ile birlikte geliştirdikleri, futbol maçı verilerinin matematiksel olarak modellenip, veri madenciliği ve analitiği teknikleri ile işlenmesiyle, futbol profesyonelleri ve ilgilileri için faydalı bilgi ve analizlere dönüştürmesini amaçlayan projelerini "Makine Öğrenmesinin Futbol Verisi Üzerine Uygulanması" sunumu ile, futbola ve büyük veri uygulamalarına ilgisi olan herkese farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

PROLINE Ürün Müdürü Kadir KUĞU, "Dijital Dönüşümde Entegrasyon ve Güvenlik" sunumu ile dağınık IoT sistemlerinin entegrasyonu ve merkezi yazılımın önemini, IoT’nin Akıllı Şehir çözümlerinde kullanılmasını, IoT büyük verisinden akıllı analizi ve Akıllı Şehirlerde yapay zeka çözümlerini anlatacaktır.

HUAWEI Technologies Araştırma Departmanı Yöneticisi Mert USTA, "Teknoloji Trendleri ve HUAWEI" sunumu ile sektöre dair HUAWEI'in vizyonunu anlatırken, TECHNOLERA Firması Kurucu Ortağı Altan ATABARUT girişimci bakış açısıyla "Paradigmayı Değiştirmek" sunumu ile teknolojik dönüşümü Endüstri 4.0 bakış açısı ile aktarıyor olacak.

25 Nisan 2017, Salı günü gerçekleştireceğimiz etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

HEMEN KAYIT OL!

Konuşmacılar:

Moderatör:  Prof. Dr. Ensar GÜL, İstanbul Şehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı

Dr. Gülsüm Çiğdem ÇAVDAROĞLU, KoçSistem Ar-Ge Proje Yöneticisi

Yrd. Doç. Dr. Onur GÜZEY, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi
Makine Öğrenmesinin Futbol Verisi Üzerine Uygulanması

Kadir KUĞU, PROLINE Ürün Müdürü
Dijital Dönüşümde Entegrasyon ve Güvenlik

Mert USTA, HUAWEİ Technologies Araştırma Departmanı Yöneticisi
Teknoloji Trendleri ve HUAWEI

Altan ATABARUT, TECHNOLERA Firması Kurucu Ortağı
Paradigmayı Değiştirmek