Market Validasyonu

Market Validasyonu Neden Önemli ?

Eylül ayında mentörlüğünü yaptığım Episome Biyoteknoloji ile market validasyonu bahsinde kendi açımdan da yeni ufuklar keşfettiğime inanıyorum. Episome'dan Bahadır ile Murat oldukça  hırslı ve ürettikleri enzime iş modeli yapılandırma konusunda benimle birlikte gerçekten "terliyorlar". ŞEHİR TTO olarak girişimcilerin kendi ekibinden olduğumuzu onlara hissettirdiğimiz bir yana kendimde bunu yakından yaşıyorum.

Episome, ARGE sonucu elde edilen enzimin kağıt atığı çamuru (iyi bir karbon kaynağı) işleyerek biogaz tesislerine girdi yapmaya çalışan pırıl pırıl bir girişim firması. Tanıştığımız zaman çözümlerini sadece biogaz tesisleri tarafından test ettirip market validasyonu yapmışlardı. Ekibin bir parçası olduktan sonra, tüm iş modelini ve teknoloji tanımlama dökümanı çıkar çıkmaz, ŞEHİR TTO ekosistemindeki Kağıt Fabrikaları ile temasa geçtim. Bu alanda öncü tüm fabrikalarla temas kurarak toplantı ayarladım. Doğrusu bu noktada bir üniversitede ve bir kuluçka merkezinde çalışmak işlerimizi kolaylaştırıyor. Sonuçta ülke teknolojik girişimleri için yola çıktık ve toplum yararına olan bir efor içindeyiz.

Bu tür bir destek, girişim firmaları için bulunmaz bir nimet, bunu Episome'un mutluluğundan anlıyorum. Birlikte görüşmeye giderek bir fiil üniversitenin yanlarında durarak teknolojilerini savunmak ve market validasyonlarını bizim aracılığımızla yapmak bizim programın en öğretici süreçlerinden oldu.

Görüşme öncesi ve sonrası arasındaki bilgi seviyemiz arasındaki farka inanamıyor insan. İstediğiniz kadar araştırıp, makale okuyun tüm market verilerine bakın, sahadaki operasyondan uzaksanız girişimlerinizi doğru yönlendiremezsiniz ve tüm fırsatları yakalayamazsınız. Nokta.

Episome çok iyi bir konumda ve düşündükleri yatırımı bulacağımıza inanıyorum. Dünyanın 6.ıncı atık malzemesi olan kağıt fabrikası atığına çözüm getiriyor, onlarla çalışmaktan büyük mutlulukluk ve keyif alıyorum.

Sevgiler

Blog Yazarı: Önder Mutlu Yılmaz